Je zoekt een titel die niet in onze collectie zit? Dan heb je twee opties: gebruik Interbibliothecair Leenverkeer (IBL) om materialen te laten overkomen uit elke openbare bib in Vlaanderen of vraag een gastlidmaatschap aan bij een van de andere bibs uit Klein-Brabant.

Gastlidmaatschap Klein-Brabant

Heb je een titel gevonden die aanwezig is in een van de bibs van Puurs-Sint-Amands? Dan kan je gebruik maken van het gastlidmaatschap Klein-Brabant.

Al wie een geldige lidkaart heeft in Bornem, Puurs of Sint-Amands kan in de andere bibliotheken een gratis beperkt lidmaatschap aanvragen. Hiermee kan je 10 titels per jaar ontlenen. Je moet de items dan wel zelf gaan afhalen en terugbrengen naar de betrokken bibliotheek. 

Interbibliothecair Leenverkeer (IBL) 

Procedure

Je hebt twee mogelijkheden om een aanvraag in te dienen:

De normale leveringstijd is ongeveer een week, maar kan niet gegarandeerd worden. De titel kan immers uitgeleend of gereserveerd zijn in de andere bibliotheek en de verzending kan vertraging oplopen. 

Zodra de titel voor je klaar ligt in onze bib, krijg je een seintje per mail of brief. Kom het dan zo snel mogelijk halen, want ook onze uitleentermijn bij de andere bibliotheek begint te lopen.

De uitleentermijn is dezelfde als die voor materialen uit onze eigen bib. Titels die je ontleent via deze IBL-dienst kunnen niet verlengd worden.

Bedrag

  • 1,50 euro voor een boek, cd of film uit een andere openbare bibliotheek. Voor films betaal je ook nog het leengeld van onze eigen bib.
  • 8 euro voor een boek uit een wetenschappelijke bibliotheek.
  • 0,05 euro per gekopieerde pagina van een tijdschriftartikel.

Kunnen wij het gevraagde niet leveren dan brengen we je hiervan op de hoogte en worden er geen kosten aangerekend.