Titel uit een andere bib?

Je zoekt een titel die niet in onze collectie zit? Dan heb je twee opties: gebruik Interbibliothecair Leenverkeer (IBL) om materialen te laten overkomen uit elke openbare bib in Vlaanderen of vraag een gastlidmaatschap aan bij een van de andere bibs uit Klein-Brabant.

Interbibliothecair Leenverkeer (IBL)

Procedure

Je hebt twee mogelijkheden om een aanvraag in te dienen:

  • Geef de titelinformatie aan de baliemedewerker in de bib.
  • Of makkelijker: log in op de website met je Mijn Bibliotheek-account en plaats je aanvraag zelf. Dat doe je door het boek, de dvd, de cd... op te zoeken in de catalogus. Als we het materiaal zelf niet in huis hebben, krijg je de optie om het te laten overkomen van een andere bibliotheek. Via Mijn Bibliotheek kan je die aanvraag zelf opvolgen.

De normale leveringstijd kan 10 tot 15 dagen duren, maar in uitzonderlijke omstandigheden ook langer. De titel kan immers uitgeleend of gereserveerd zijn in de andere bibliotheek en de verzending kan vertraging oplopen. 

Plaatste je de aanvraag via onze website? Dan krijg je een mailtje van zodra de aanvraag gehonoreerd werd door een andere bibliotheek. Een tweede mailtje bevestigt wanneer je pakketje is toegekomen bij Bib Bornem en klaar ligt om opgepikt te worden.

De uitleentermijn is dezelfde als die voor materialen uit onze eigen bib. Titels die je ontleent via deze IBL-dienst kunnen niet verlengd worden.

Bedrag

  • 1,50 euro voor een boek, cd of film uit een andere openbare bibliotheek. 
  • 8 euro voor een boek uit een wetenschappelijke bibliotheek.
  • 0,05 euro per gekopieerde pagina van een tijdschriftartikel.
Doorzoek het aanbod in andere Vlaamse bibs

Gastlidmaatschap Klein-Brabant

Heb je een titel gevonden die aanwezig is in een van de bibs van Puurs-Sint-Amands? Dan kan je gebruik maken van het gastlidmaatschap Klein-Brabant.

Iedereen die een geldige lidkaart heeft in Bornem, Puurs of Sint-Amands kan in de andere bibliotheken een gratis beperkt lidmaatschap aanvragen. Hiermee kan je 2 titels per keer ontlenen. Je moet de items dan wel zelf gaan afhalen en terugbrengen naar de betrokken bibliotheek. 

Ontdek het aanbod in de bibs van Puurs-Sint-Amands