Ben jij zo iemand die het graag stil heeft tijdens het studeren? Studeer jij ook liever samen met anderen? Tijdens examenmaanden zet de bib haar deuren al van 's ochtends open om te studeren.

In Studio Bib kan je tijdens de examenperiodes rustig komen studeren. In december, januari, de paasvakantie, juni en augustus is deze ruimte gereserveerd voor studenten. Ook de krantenhoek en andere plekjes in de bib kunnen gebruikt worden als studeerplek.Wanneer er al andere dingen (cursussen, lezingen ...) gepland staan in Studio Bib, zorgen we voor een ander lokaal om zo toch nog voldoende studieplekken te voorzien. Maar vol = vol.

Doorheen de rest van het jaar zijn studenten uiteraard ook welkom in de bib, maar dan wel enkel tijdens de openingsuren.

Studie-afspraken

  • Water is gratis te krijgen. Voor een koffie of thee betaal je 1 euro.
  • Het open wifi-netwerk van Cultuurcentrum Ter Dilft kan je gewoon ook gebruiken in de bib. 
  • We vragen aan studenten om respect te hebben voor elkaar, voor het gebouw en voor de infrastructuur.
  • Eten mag niet in de lokalen, enkel in de hal of de foyer van de Academie.
  • Hou ook de geluidsoverlast (gsm's, muziek, babbeltjes tijdens pauzemomenten ...) voor bib-gebruikers en andere studenten binnen de perken en laat je studieplek achter zoals je ze gevonden hebt (afval in vuilbak, vuile glazen en tassen terug naar de koffiehoek ...).

Afspraken studeren in Ter Dilft

Lente-zomer 2020

Update: zolang de extra veiligheidsmaatregelen rond corona gelden, kunnen we momenteel geen studieplekken voor studenten voorzien in bib en CC. Check hier de alternatieven in de gemeente.

Tijdens de paasvakantie, in juni en in augustus-september kan je komen studeren in de bib vanaf 9u. Je gebruikt dan de zij-ingang van de bibliotheek om binnen te komen. Als er niets te doen is in de lokalen naast de bib (Zaal 1, Box 4 en Box 5), zetten we die open en kan er daar ook gestudeerd worden. Opgelet: op andere momenten kan je enkel tijdens de openingsuren van de bib komen studeren. Hou ook zeker de sluitingsdagen in de gaten.

Succes!

studenten in de bib