Vanaf 18 mei opent de bib opnieuw beperkt haar deuren

Na 6 weken afhaalbib en bijna 1000 afgehaalde pakketten, kunnen leden van de Bornemse bibliotheek vanaf maandag 18 mei terug zelf hun materiaal komen verzamelen. Van maandag tot donderdag zal de bib terug beperkt open zijn tussen 14 en 19 uur.

“De keuze om terug beperkt open te gaan is een logische volgende stap. We merkten dat onze leden de afgelopen weken wel blij waren met de service van de afhaalbib, maar dat ze het snuisteren tussen de boeken wel misten. We hebben nu de tijd genomen om goeie plannen te maken over hoe we dit veilig kunnen doen en zijn blij dat we vanaf de 18de terug onze deuren kunnen openzetten. Weliswaar met iets striktere regels en enkel in functie van het verzamelen van materiaal om mee naar huis te nemen. Naar de bib komen om te lezen, de computers te gebruiken of gewoon gezellig wat tijd door te brengen, zit er momenteel nog niet in.”

Veiligheid primeert

Om de veiligheid voor klanten en het bibpersoneel te garanderen doet de bib dat met aangepaste openingsuren en enkele extra voorzorgsmaatregelen. Zo zullen er maximaal 25 personen tegelijkertijd toegelaten worden voor maximum 30 minuten. Er wordt aangemoedigd om er geen gezinsuitstap van te maken en om altijd een mondmasker te dragen. Handen desinfecteren bij het binnenkomen wordt verplicht en uiteraard geldt ook de 1,5m-afstandsregel binnen het gebouw.

De bib zal ook enkel van maandag tot donderdag geopend zijn, en dat tijdens de zomeropeningsuren: van 14 tot 19 uur. Op die manier kunnen ook werkende mensen ’s avonds hopelijk nog materiaal komen halen.

De krant komen lezen bij een tasje koffie of gebruik maken van de computers, printer en scanner kan dus voorlopig nog niet. We proberen zo de tijd die klanten in de bib doorbrengen tot een minimum te beperken, zo kunnen we ook meer mensen de kans bieden om van onze dienstverlening gebruik te maken.

Terugblik op de bib tijdens corona

Op 13 maart gingen de deuren van de bibliotheek toe. Begin april werd een afhaaldienst op poten gezet om bibklanten toch van materiaal te voorzien. Een aanbod waar veel Bornemnaars gretig gebruik van maakten, aangezien sommige mensen plots extra vrije tijd te vullen hadden of nieuwe lectuur zochten voor kinderen of ouderen. In totaal werden er bijna 1000 pakketten aangevraagd.

Meer info voor leden