In de kijker

De bib deze zomer

Ook in augustus is de bib open van maandag tot donderdag van 14 tot 19 uur. Hou wel even onze sluitingsdagen in de gaten.

Lees verder

Goed nieuws voor de digitale lezers! Vanaf september (richtdatum: 20 september) kan je als lid van de bib e-boeken uitlenen op je eigen e-reader, tablet, smartphone of computer.

Lees verder

Vanaf 18 mei opent de bib opnieuw beperkt haar deuren

Na 6 weken afhaalbib en bijna 1000 afgehaalde pakketten, kunnen leden van de Bornemse bibliotheek vanaf maandag 18 mei terug zelf hun materiaal komen verzamelen. Van maandag tot donderdag zal de bib terug beperkt open zijn tussen 14 en 19 uur.

Lees verder
lege bib

Materiaal verlengd tot 11 juni, maar binnenbrengen kan al vroeger

Op 25 mei hebben we al het uitgeleend materiaal dat nog bij klanten thuis ligt verlengd tot 11 juni. Als je in de mogelijkheid bent om het vroeger terug te brengen, kan je langskomen tijdens de nieuwe openingsuren of kan je 24/7 de inleverbus aan de ingang van Ter Dilft gebruikten.

Lees verder

#samentegencorona: Lees gratis digitale kranten met het Gopress krantenarchief

In het digitaal krantenarchief kunnen leden van de bib gratis de artikels lezen van de grote Vlaamse kranten en enkele interessante tijdschriften (Humo, Knack, Klasse ...) lezen. Er zijn ook een paar Waalse en Nederlandse publicaties in de aanbieding!

Lees verder

#samentegencorona: 15 gratis digitale kinderboeken!

Fundels zijn digitale prentenboeken met extra spelletjes. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 boekjes en twee extra uitleningen per week cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

Lees verder

Corona: de bib gaat toe vanaf 13 maart

Op donderdag 12 maart viel de gemeentelijke beslissing om alle activiteiten van de bib stop te zetten vanaf vrijdag 13 maart al zeker tot en met 5 april.

(Update 17/4: de termijn werd ondertussen verlengd tot al zeker 3 mei)

Lees verder
Wim Distelmans

Nieuwe datum lezing Wim Distelmans

Wegens het brandend actuele euthanasieproces moesten we de lezing van Wim Distelmans, die oorspronkelijk in februari gepland stond, verplaatsen naar een latere datum. Die datum kennen we ondertussen: 8 juni.

Lees verder

Beheerraad zoekt kandidaten

De bibliotheek en CC Ter Dilft zoeken mensen die deel uit willen maken van de nieuwe gemeenschappelijke beheerraad en organiseren daarvoor een infovergadering op woensdag 24 juni.

Lees verder

Week van de Nieuwe Muziek: 2-8 maart 2020

De Academie voor Muziek, Woord en Dans, de bibliotheek en cultuurcentrum Ter Dilft slaan de handen in elkaar en organiseren samen de Week van de Nieuwe Muziek. Van maandag 2 tot zondag 8 maart organiseren we allerlei activiteiten rond hedendaagse klassieke muziek.

Lees verder