Eind november vallen de ouderenweek en de voorleesweek samen. Medewerkers van de bib en het dienstencentrum slaan hiervoor de handen in elkaar, en sturen voorleesvrijwilligers op pad om op verschillende locaties voor te lezen aan ouderen.

Lees verder

Niet alleen overdag is de bib een aangename plek om te vertoeven, ook 's avonds kan je er voor vanalles terecht. De komende maanden staan er na de openingsuren nog een boel boeiende dingen te gebeuren, al zeggen we het zelf!

Lees verder
inkom bib

Vanaf 19 september: bib elke weekdag open tot 20u

CC Ter Dilft wijzigt vanaf het nieuwe seizoen het startuur van haar films en avondvoorstellingen naar 20u. Vanaf 19 september worden daarom ook de openingsuren van de bib lichtjes aangepast.

Lees verder
iPads in krantenhoek

Lees je favoriete krant of tijdschrift vanaf nu ook digitaal

Dat je bij ons de papieren kranten en tijdschriften kan lezen, wist je ongetwijfeld al. Maar vanaf nu kan je ze ook digitaal doorbladeren in onze krantenhoek dankzij 2 vaste iPads.

Lees verder
Florence + The Machine (©Koen Keppens)

De bib brengt de festivals naar Bornem!

Tijdens de zomermaanden waait er een fijn festivalwindje door de bibliotheek. 

Lees verder
zomer

Openingsuren tijdens de zomervakantie

In juli en augustus is de bib elke weekdag open van 14 tot 19u en op zaterdag van 9 tot 12u.

Lees verder
Vertelsalon

De bib zoekt twee nieuwe vrijwilligers

Altijd al willen vrijwilligen in de bibliotheek? Grijp je kans! De bib zoekt een begeleider voor het Digicafé en een leesbegeleider voor het Vertelsalon.

Lees verder

Filiaal Hingene sluit vanaf de zomer

Vanaf 1 september wordt de dienstverlening in deelgemeente Hingene gecentraliseerd. Het gebouw van kinderopvang ’t Pagadderke speelt vanaf dan een centrale rol in het dienstverleningsverhaal. Het bibfiliaal in de deelgemeente sluit als uitleenpost, maar we hopen de Hingense leners vanaf nu in de hoofdbib in Bornem te mogen ontvangen. Klanten die niet mobiel zijn, kunnen gebruiken maken van Bib aan huis.

Lees verder

De winnaars van de Kinder-en Jeugdjury zijn bekend

De Kinder- en Jeugdjury (KJV), de grootste jonge leesclub van Vlaanderen, heeft de boeken bekendgemaakt die ze het afgelopen jaar het liefste gelezen heeft. 

Lees verder

Sluitingsdagen Pasen

Tijdens het paasweekend blijft de bib toe.

Lees verder