Daisy-boeken

Daisy staat voor Digital Accessible Information SYstem. Jong, oud, slechtziend, dyslectisch of stramme vingers of handen? Dan zijn Daisy-boeken iets voor jou!

Een Daisy-luisterboek wordt in een studio voorgelezen en als mp3 opgeslagen. De voorlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem, maar ook auteurs lezen geregeld hun eigen boeken in. Je leent ze als cd-rom in de bib of downloadt of streamt ze als audiobestand op je eigen apparaat.

Hoe beluisteren?

Een Daisy-boek kan je op verschillende manieren beluisteren.

Daisy-speler

Een Daisy-speler is een handig toestel dat kan je kan uitlenen in de bib. Je kan in één stuk door lezen, door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde of van hoofdstuk naar hoofdstuk springen. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, bladwijzers plaatsen ...

Je eigen computer / mp3-speler / cd-speler die mp3 ondersteunt

Je kan een Daisy-boek ook op je eigen computer of laptop beluisteren. Daarvoor heb je dan wel speciale software nodig, die je gratis kan downloaden. Om de bestanden af te spelen op je computer of mp3-speler of cd-speler die mp3 ondersteun, moet je ze eerst zippen.

AndersLezen-app

Via de AndersLezen-app kan je Daisy-boeken beluisteren op je tablet of smartphone. Kom langs in de bib en we maken voor jou meteen een gratis account aan! Zo kan je thuis meteen streamen of downloaden en beluisteren.