Cd

Mercurial balm

Thomas Stronen (uitvoerder), Iain Ballamy (uitvoerder), Fennesz (uitvoerder)
Titel
Mercurial balm
Uitvoerder
Thomas Stronen  (drums) Iain Ballamy  (saxofoon) Fennesz 1962- (gitaar) Eivind Aarset  (gitaar) Prakash Sontakke  (gitaar) Nils Petter Molvaer 1960- (trompet)
Uitgever
ECM Records, 2012
1 cd
Speelduur
00:53:39
EAN
0602537094400
CDR
JE35660

Over Thomas Stronen

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door OhWeh

Thomas Strønen (7 december 1972) is een Noors muzikant gespecialiseerd in alles wat met slagwerk en percussie te maken heeft. Strønen was er al vroeg bij in de muziek, want hij studeerde in 1999 af aan het conservatorium van Trondheim. Al in zijn studiedagen speelde hij jazz in allerlei ensembles, die ook naast elkaar bestaan/bestonden. Zo is Food een samenwerkingsverband met Iain Ballamy, Humcrush met Ståle Storløkken (uit Supersilent), Parish met Bobo Stenson en Meadow met John Taylor en Tore Brunborg. In aanvulling op al die activiteiten speelt Strønen ook nog weleens solo onder de naam Pohlitz.

Strønen is niet zozeer van de techniek, al beheerst hij die wel, hij speelt meer melodieus slagwerk, zonder dat daar overigens een melodie in zit. Hij is sinds enige tijd lid van de stal van ECM Records en diens zijtak Rune Records. In die hoedanigheid en met al zijn ensembles trekt Stronen de gehele wereld over en komt daarbij in aanraking met allerlei andere musici…Lees verder op Wikipedia