Boek
Nederlands

Doe de switch

Raoul Hedebouw (redacteur), Jos D'Haese (auteur)
“Zo kan het niet verder.” Je hoort het op het werk, aan de schoolpoort, bij de bakker, op café. We rollen van de ene crisis in de andere. Soms lijkt het alsof dit systeem alleen nog dient om een kleine kaste miljardairs verder te verrijken. Een generatie politici staat erbij en kijkt ernaar. “Zet uw thermostaat wat lager, isoleer uw huis.” Versta: trek uw plan.

Neen, het is geen natuur
Titel
Doe de switch / onder leiding van Raoul Hedebouw ; auteurs Jos D'Haese en 9 anderen
Redacteur
Raoul Hedebouw
Auteur
Jos D'Haese
Taal
Nederlands
Uitgever
Berchem: EPO, 2022
178 p. : ill.
ISBN
9789462673847 (paperback)

Over Raoul Hedebouw

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vincent Groleau

Raoul Hedebouw (Luik, 12 juli 1977) is een Belgisch marxistisch politicus voor PVDA-PTB. Hij is sinds 5 december 2021 voorzitter van de partij.

Levensloop

Hedebouw groeide op in een arbeiderswijk te Herstal en is tweetalig Frans-Nederlands. Zijn vader, Hubert Hedebouw, en zijn moeder, een zus van de gewezen Luikse PVDA-voorzitter Kris Hertogen, respectievelijk afkomstig van Ruddervoorde en Hasselt, hoorden bij de 68'ers die de PVDA hebben opgericht. Ze waren staalarbeiders die actief waren bij de christelijke vakbond CSC.

Na zijn middelbare studies op het atheneum van Herstal, studeerde Hedebouw biologie aan de Universiteit van Luik, waarna hij bioloog werd. In 1996 werd hij politiek actief tijdens de studentenstakingen tegen minister Michel Lebrun, waarbij hij het Comité herstalien étudiant leidde. Vervolgens werd hij actief bij de Partij van de Arbeid. In 2003 werd hij voorzitter van de PTB-afdeling van de provinc…Lees verder op Wikipedia