Boek
Nederlands

De Cock en het kind van de rekening

Peter Römer (auteur), A.C. Baantjer (naar het werk van)
+1
De Cock en het kind van de rekening
×
De Cock en het kind van de rekening De Cock en het kind van de rekening
In de reeks:
Baantjer; 93
Genre:
Rechercheur De Cock wordt geconfronteerd met twee moordzaken. Hij vermoedt dat het gaat om een oude vete in de onderwereld.
Titel
De Cock en het kind van de rekening
Auteur
Peter Römer 1952-
Naar het werk van
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2023
157 p.
ISBN
9789026159015 (paperback)

Besprekingen

Een whodunnit waarin rechercheur De Cock benaderd wordt door een haveloze man die zegt dat hij zal worden vermoord door twee jonge gasten. De Cock denkt dat de man verward is en stuurt hem door naar de politie. Een paar dagen later wordt de man dood aangetroffen op een bankje op de Noordermarkt. Hij is vermoord. Het blijkt Joop Koedam te zijn, een oude inbreker die De Cock ooit nog heeft gekend. Even later wordt er een tweede dode uit hetzelfde circuit aangetroffen. De Cock gelooft niet in toeval en denkt dat de twee het slachtoffer zijn van een oude vete in de onderwereld… Vlot en toegankelijk geschreven. Peter Römer (1952) is een Nederlandse acteur, televisieproducent en -regisseur, alsook (scenario)schrijver. Vanaf deel 76 zijn de Baantjer-boeken van zijn hand. A.C. Baantjer, de oorspronkelijke schrijver van de Baantjer-serie, overleed in 2010.

Over Peter Römer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Monique Babtist

Peter Römer (Amsterdam, 15 september 1952) is een Nederlandse acteur, televisieproducent en -regisseur, alsook schrijver en scenarioschrijver.

Carrière

Römer begon zijn carrière als acteur bij toneelgroep Centrum. Naast het toneel speelde hij ook vele rollen op televisie, waaronder Marius in Pagnol (Willy van Hemert) en de serie Dagboek van een herdershond. Ook speelde hij in de films Pastorale 1943 en Dokter Pulder zaait papavers van Bert Haanstra. Voor Centrum schreef hij een zestal toneelstukken, waaronder Het leven lacht je toe en Escolette Ay Ay Ay. Na 1985 speelde, schreef en regisseerde hij voornamelijk voor televisie. Hij schreef onder andere het scenario van de televisieseries De Brekers, De kip en het ei en Baantjer, waar hij ook twaalf jaar de producent van was. In de serie De kip en het ei speelde hij samen met zijn v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties