Boek
Nederlands

Alle Oekraïners die ik ken en een paar van wie ik alleen maar gehoord heb

Olaf Koens (auteur)
+1
Alle Oekraïners die ik ken en een paar van wie ik alleen maar gehoord heb
×
Alle Oekraïners die ik ken en een paar van wie ik alleen maar gehoord heb Alle Oekraïners die ik ken en een paar van wie ik alleen maar gehoord heb

Alle Oekraïners die ik ken en een paar van wie ik alleen maar gehoord heb

Persoonlijk relaas waarin de Nederlandse journalist verslag doet van zijn reis door Oekraïne na de inval van Rusland en van de vele ontmoetingen die hij onderweg heeft met de inwoners van het land.
Titel
Alle Oekraïners die ik ken en een paar van wie ik alleen maar gehoord heb
Auteur
Olaf Koens
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, 2022
192 p.
ISBN
9789038812502 (paperback)

Besprekingen

Een persoonlijk en journalistiek verslag van de ontmoetingen die auteur Olaf Koens had met inwoners van Oekraïne tijdens de oorlog met Rusland. Wanneer Rusland Oekraïne binnenvalt en miljoenen mensen het land ontvluchten, reist Koens in tegengestelde richting. Hij spreekt familie en vrienden en reist langs frontlinies, veldhospitalen en mortuaria. In een uitpuilende evacuatietrein realiseert hij zich dat hij de Oekraïners heeft onderschat: hij begint hun verhalen te noteren, legt uit wie ze zijn en wat ze drijft. Een aangrijpend portret van een onrechtvaardige oorlog, van een land en een volk in verzet. ‘Alle Oekraïners die ik ken’ is geschreven in heldere, pakkende taal. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met kaart. Olaf Koens (1985) is schrijver en journalist. Hij woont in Istanbul en trekt als correspondent voor RTL Nieuws de wereld over. In 2015 werd hij uitgeroepen tot journalist van het jaar.

Over Olaf Koens

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg

Olaf Koens (Châtillon-sur-Seine, 1985) is een Nederlandse journalist en correspondent voor RTL Nieuws voor het Midden-Oosten. Daarvoor was hij verslaggever in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Dit deed hij voor de Volkskrant en RTL Nieuws. Daarnaast is hij de schrijver van de boeken Koorddansen in de Kaukasus, Oorlog en Kermis en Paarden vliegen businessclass.

Levensloop

Koens studeerde filosofie in Groningen en Brussel en begon zijn correspondentschap vanuit Moskou in 2007. Koens schreef in die hoedanigheid onder andere voor het ANP, het Belgische Knack, Het Financieele Dagblad en verschillende Russische media. Momenteel werkt hij voor de Volkskrant, BNR Nieuwsradio en RTL. Hij werd in 2014 door het vakblad Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar.

Bibliografie