Boek
Nederlands

Ons voedsel : een levenslang verhaal

Louise O. Fresco (auteur)
+1
Ons voedsel : een levenslang verhaal
×
Ons voedsel : een levenslang verhaal Ons voedsel : een levenslang verhaal

Ons voedsel : een levenslang verhaal

Louise Fresco houdt zich al haar hele leven bezig met voedsel, als denker, wetenschapper en schrijver. Ze heeft onnoemelijk veel gepubliceerd, geeft wereldwijd lezingen en praat met wetenschappers, bestuurders en beleidsmakers, en steevast over de vraag: hoe voeden wij 8 miljard mensen nu, en 10 miljard straks?
In dit boek beschrijft Fresco hoe haar denken over voedsel is veranderd. Ze gaat
Titel
Ons voedsel : een levenslang verhaal
Auteur
Louise O. Fresco
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2023
302 p., [16] p. foto's
ISBN
9789044651201 (paperback)

Over Louise O. Fresco

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Henk Thomas

Louise Ottilie Fresco (Meppel, 11 februari 1952) is een Nederlands wetenschapper, bestuurder en schrijver. Fresco was van 2014 tot 2022 voorzitter van Wageningen University & Research.

Biografie

Academische functies

Vanaf 1 juli 2014 tot 1 juli 2022 was Fresco bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research, in welke functie zij werd opgevolgd door Sjoukje Heimovaara.

Daarvoor was zij universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Op 24 mei 2014 gaf zij haar afscheidscollege aan de UvA.

Louise Fresco is lid van de KNAW, buitenlands lid van de Royal Swedish Academy of Agriculture and Forestry in Stockholm, corresponderend lid van de Real Academia de Ingeniería in Madrid, lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschapp…Lees verder op Wikipedia