Boek
Nederlands

Ontwerp je eigen voedselbos

Louis De Jaeger (auteur)
+1
Ontwerp je eigen voedselbos
×
Ontwerp je eigen voedselbos Ontwerp je eigen voedselbos

Ontwerp je eigen voedselbos

Eetbare landschappen, bostuinen, plukbosjes of nog beter: een voedselbos. Klinkt heerlijk toch? Voedselbossen worden hoe langer hoe populairder als invulling van de tuin of grotere landschappen. Het is een landschapsinrichting waarbij voedselproductie, beleving en natuur samen komen. Een voedselbos dompelt je onder in je eigen groene oase met gratis, super lekker en gezonde groenten en fruit. Een
Onderwerp
Voedselbossen
Titel
Ontwerp je eigen voedselbos
Auteur
Louis De Jaeger
Taal
Nederlands
Uitgever
Gorredijk: Sterck & De Vreese, 2022
172 p.
Verschijningsdatum
22-02-2022
ISBN
9789056158842 (paperback)

Over Louis De Jaeger

Louis De Jaeger (Brugge, 12 januari 1994) is een Belgische ondernemer, tuin- en landschapsarchitect, auteur en filmmaker uit Brugge. Samen met Dirk Draulans, Steven Vromman en Mies Meulders richtte hij de ByeByeGrass-campagne op waarmee hij zowel burgers als de overheid oproept om zoveel mogelijk gazon te vervangen door een duurzamer alternatief. Stad Aalst tekende als eerste het ByeByeGrass-charter, later volgden Kortrijk en Leuven. In 2022 werd Dieter Coppens ambassadeur en werd de campagne uitgerold in 6 gemeentes rond Zoersel.

Hij werd bekend door als startende ondernemer een brief te sturen naar koning Filip met de vraag zijn vele grasvelden te transformeren in bloemenweides alsook door een pleidooi te houden in het Vlaams Parlement. Hij ontwerpt voedselbossen, tuinen en duurzame landbouwprojecten met tuin- landbouw- en landschapsarchitectenbureau Commensalist.

Voedselbossen

Als voedselbosexpert richtte hij samen …Lees verder op Wikipedia