Boek
Nederlands

Napels & de Amalfikust

Jack Altman (auteur), Jaap Verschoor (bewerker)

Wat & Hoe Stedentrip Napels en de Amalfikust bevat de Top 10 hoogtepunten van Napels en de Amalfikust, gedetailleerde uitklapkaarten en de beste hotspots voor je vakantie. Met alle informatie die je nodig hebt, plus insider tips voor overnachten, eten en uitgaan. Wat & Hoe Stedentrip Napels en de Amalfikust is handzaam, compleet en betrouwbaar, ideaal voor je reis.

Extra onderwerp
Napels, reisgidsen, Campanië
Titel
Napels & de Amalfikust
Auteur
Jack Altman
Bewerker
Jaap Verschoor
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Essential Naples and the Amalfi Coast
Parallelle titel
Napels en de Amalfikust
Editie
Zesde, herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2022
158 p. : ill.
ISBN
9789043924580 (paperback)

Besprekingen

Deze pocketreisgids maakt je op een handige manier wegwijs door Napels en omgeving, en de kust van Amalfi, een van de mooiste kustgebieden van Europa.
De grootste stad van Zuid-Italië is niet alleen beroemd omwille van het straatleven, de vele musea en de rijke architectuur, maar ook omwille van de keuken. Na allerlei informatie over wijn, likeur, vis en desserten volgen er tien tips voor korte bezoeken in en buiten de stad, onder meer aan de beste horecazaken, de rustigste en meest schaduwrijke plekjes en de schilderijen van Caravaggio.
Hoofdstuk twee is een praktische reiswijzer, met informatie over onder meer het klimaat, een evenementenkalender, vervoersmogelijkheden, openingstijden, een lijstje met woordenschat en allerlei nuttige adressen. Hoofdstukken drie en vier zijn gefocust op tien hoogtepunten en hotspots van Napels en de omgeving. Hier worden zowel de belangrijkste bezienswaardigheden wat betreft natuur (Vesuvius, grotten, kuststadjes) en patrimonium (kerken, k…Lees verder
De kleinere variant van de Wat & Hoe Reisgids. Kleine pockets met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van de gidsen is beknoptheid. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes, gevolgd door een Reiswijzer (12 pagina's) met algemene informatie. Daarna de Top 10-selectie waarin in telkens twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden worden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan de "beste" cafés, lunchadressen, restaurants, musea, kerken, winkels etc. en een wandelroute. Daarna een wat uitgebreidere beschrijving van het historische centrum met de bezienswaardigheden en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gevolgd door informatie over de omgeving van Napels en de Amalfikust. De gids besluit met een algemeen register. Ideaal voor de korte vakantie. Duidelijke letter, de hoofdstukken worden met een gekleurde rand aangegeven.