Boek
Nederlands

Côte d'Azur : Nice, Cannes, Saint-Tropez, Monaco

+1
Côte d'Azur : Nice, Cannes, Saint-Tropez, Monaco
×
Côte d'Azur : Nice, Cannes, Saint-Tropez, Monaco Côte d'Azur : Nice, Cannes, Saint-Tropez, Monaco

Côte d'Azur : Nice, Cannes, Saint-Tropez, Monaco

In de reeks:

De heldere regio-indeling laat je meteen zien wat interessant is om te bezoeken. Er wordt aandacht besteed aan zowel de grote steden als de groene, landelijke gebieden.

De auteurs kennen de Côte d'Azur als hun broekzak: zij delen hun favoriete adresjes om te pauzeren (bij een goed glas), de lokale gastronomie te ontdekken, te shoppen en zalig te overnachten.

Alles is overzichtelij

Titel
Côte d'Azur : Nice, Cannes, Saint-Tropez, Monaco
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Cote d'Azur
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
565 p. : ill.
ISBN
9789401482769 (paperback)

Besprekingen

Deze 'Groene gids' van Michelin bevat informatie voor een reis naar de Côte d'Azur. De gids volgt de beproefde methode met beoordelingen van de bezienswaardigheden aan de hand van sterretjes. Na een deel met de nodige praktische inlichtingen krijg je een globaal beeld van de streek, met veel aandacht voor de cultuur en de Middellandse Zee. Daarna volgen afzonderlijke besprekingen van de verschillende regio's, met de nadruk op de steden Toulon, Grasse, Nice en Monaco. Bij elke bestemming een stukje geschiedenis, suggesties voor wandelingen, een overzicht van de bezienswaardigheden en een kader met adressen (logies, eten…). Achteraan een index en een woordenlijst. De gids wordt verlucht met kleurenfoto's, kaders met faits divers en enkele kaartjes. Op de uitvouwbare voor- en achterflap vind je een overzichtskaart en reclame voor andere gidsen in deze serie. Een degelijke geactualiseerde gids voor een ruim publiek.