Boek
Nederlands

Geloof me maar : roman

Christophe Bell (auteur)
+1
Geloof me maar : roman
×
Geloof me maar : roman Geloof me maar : roman

Geloof me maar : roman

Genre:
Een barman observeert zijn klanten met een meedogenloze blik. Langzaam komen details los over de moord die hij heeft gepleegd.
Onderwerp
Dood, Rechtszaken, Liefde
Titel
Geloof me maar : roman
Auteur
Christophe Bell 1989-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, © 2023
222 p.
ISBN
9789029547970 (paperback)

Besprekingen

Filosofie van het vat

De tweede roman van Antwerpenaar Christophe Bell, Geloof me maar, is ongegeneerd filosofisch. Dat heb je als een barman in de cel belandt.

Een jongeman moet zich verantwoorden voor een moord die hij zonder aarzelen bekent. 'Ik heb een moord gepleegd. Dat hebt u in de kranten gelezen. Het is dus geen geheim. Het is ook niet belangrijk.'

Met die laconieke mededeling begint de getuigenis van de verteller in Geloof me maar , de tweede roman van Christophe Bell. Zes jaar geleden debuteerde hij met De brulaap , waarin hij het verhaal van een vriendschap en een dramatisch ongeval vertelt. Bell maakte met zijn vriend Mattias, de zoon van reclamemaker en schrijver Guillaume Van der Stighelen, een val waarbij hij in een coma raakte en zijn vriend het leven liet. De roman was de pakkende neerslag van het moeizame verwerkingsproces.

Geloof me maar graaft nog dieper in de 'zijnsvragen'. Na zijn bekentenis vertelt de ik-figuur over zijn tijd als tapper in een aantal Antwerpse cafés, een baan die ook Bell jaren had. De toog blijkt de ideale plek voor de observator: hij hoort en ziet v…Lees verder

Een literaire roman over liefde, dood en schuld. Een barman observeert zijn klanten met een meedogenloze blik. Langzaam komen details los over de moord die hij gepleegd heeft, een feit dat al bekend is bij de lezer door krantenberichten. Het verhaal ontvouwt zich in pulserende en hallucinante hoofdstukken, die de vorm aannemen van een verweer tijdens een rechtszitting, waarin thema's als dood, liefde en het onzegbare worden verkend. In beeldende, talige stijl geschreven. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. Christophe Bell (1989) is stafmedewerker bij een grote Antwerpse welzijnsorganisatie. Hij studeerde sociologie, politieke wetenschappen en journalistiek. Hij debuteerde in 2017 met de roman 'De Brulaap'.