Besprekingen

De nieuwe cd van Boudewijn de Groot, verpakt in een boekje. Windveren is het veertiende studio-album van de ondertussen 78-jarige singer-songwriter. Het album met 12 nummers werd mediabreed positief ontvangen. Vooral de zorgvuldig gecomponeerde teksten (waaronder een van Lennaert Nijgh!) en zijn nog immer goede stem, dwongen respect af. Het boekje bevat naast de teksten, interviews met alle betrokkenen die een bijdrage hebben geleverd. Daarbij Dave von Raven (The Kik), producer Gordon Groothedde en gitarist George Kooymans (Golden Earring). Verder laten radio-iconen Frits Spits en Bert Kranenbarg hun licht over het belang van Boudewijn de Groot voor de Nederlandse popmuziek schijnen. De interviews werden gemaakt door muziekjournalist Robert Haagsma, die natuurlijk ook met Boudewijn zelf sprak. Hij vertelt over de totstandkoming van dit album, het verlies van vrienden Jan Rot en Henny Vrienten en dat hij het optreden nog steeds niet mist. Met veel kleurenfoto’s.

Over Boudewijn De Groot

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Filip Naudts, http://www.filipnaudts.be

Frank Boudewijn de Groot (Batavia, 20 mei 1944) is een Nederlands zanger, songwriter, muziekproducent en acteur.

Biografie

Vroege jeugd

De Groot werd op 20 mei 1944 geboren in een Japans interneringskamp in Batavia (tegenwoordig Jakarta, Indonesië), voormalig Nederlands-Indië. Zijn moeder, Sophie Elisabeth Saueressig, overleed in juni 1945 in het Japanse interneringskamp Tjideng. Na de oorlog, in 1946, keerde het gezin terug naar Nederland, waar de kinderen, Boudewijn, zijn broer en zijn zus, in verschillende gezinnen werden ondergebracht, zodat zijn vader kon terugkeren naar Indië. Zo kwam De Groot terecht in het gezin van een tante in Haarlem.

In 1951 keerde De Groots vader voorgoed terug uit Indië, waarna hij in Nederland hertrouwde. Het gezin werd herenigd in 1952 en vestigde zich in de César Francklaan te Heemstede. Hier maakte De Groot kennis met Lennaert Nijgh, die in …Lees verder op Wikipedia