Boek
Nederlands

Engelenhaar : roman

Bart Chabot (auteur)
Een schrijver ontdekt dat hij zich moeiteloos kan verplaatsen naar elk moment uit zijn verleden en vertelt over zijn avontuurlijke tochten en leven vol rock-’n-roll.
Onderwerp
Chabot, Bart
Titel
Engelenhaar : roman
Auteur
Bart Chabot
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2023
574 p.
ISBN
9789403102924 (paperback)

Besprekingen

Een lijvige (574 blz.) roman over Bart Chabot, geschreven door de gelijknamige auteur. Chabot ontdekt dat hij over een vorm van tijdrijzen beschikt. Hij kan zich moeiteloos verplaatsen door zich enkel een plek uit het verleden voor de geest te halen. In een flits is hij bijvoorbeeld weer de officier-in-opleiding bij de Koninklijke Luchtmacht, en herinnert hij zich de dag dat hij als hoogste in rang een NAVO-delegatie moest ontvangen. Hij is daarmee terug op zijn avontuurlijke tochten die hij lang geleden samen met zijn vriend Anton Corbijn maakte. Zo neemt Chabot de lezer mee naar een leven vol rock-’n-roll, naar een verloren tijd. In vlotte en licht absurdistische stijl geschreven. Voor een breed tot literair lezerspubliek. Bart Chabot (Den Haag, 1954) is een bekende schrijver, dichter, liedschrijver en biograaf. Hij schreef meerdere boeken.

Over Bart Chabot

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Bart Chabot (Den Haag, 26 september 1954) is een Nederlandse dichter en schrijver.

Levensloop

Chabot werd van de hbs verwijderd maar rehabiliteerde zich door via mulo en havo alsnog het diploma atheneum A te behalen op het Aloysius College. Na de militaire dienst studeerde hij een jaar Nederlandse taal- en letterkunde aan de Leidse universiteit, maar maakte deze studie niet af.

Chabot is, naast zijn dichtwerkzaamheden ook regelmatig in het theater te zien, vroeger met Jan Mulder en Remco Campert, later met Herman Brood en Jules Deelder. Hij brengt singles en cd's uit en was vaste deelnemer aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. In 2005 schreef hij de tekst voor het Groot Kinderdictee en was hij beste "prominente Nederlander" van de deelnemers aan het Groot Dictee. In 2014 schreef hij ook de tekst voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Tevens werd Bart Chabot de slimste Nederlander in het televisieprogramma De…Lees verder op Wikipedia