Boek
Nederlands

Juli

Aya Sabi (auteur)
+1
Juli
×
Juli Juli
In de reeks:
Genre:
Tijdens een snikhete julidag in Brussel schrijft een dramaturge in haar notitieboekje. De grenst tussen wat ze opschrijft en wat er in haar leven gebeurt, begint steeds meer te vervagen.
Onderwerp
Identiteit
Titel
Juli
Auteur
Aya Sabi 1995-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag Uitgevers, 2023
104 p.
ISBN
9789493248670 (paperback)

Besprekingen

Een novelle (104 p.) in de ‘Maanden’-serie van Das Mag over kunst en identiteit. De lezer volgt een 55-jarige dramaturge op een snikhete dag in Brussel. Naarmate de temperatuur stijgt, wordt de grens tussen wat Martine in haar notitieboekje schrijft en wat er in haar leven gebeurt steeds vager en ziet Martine haar zorgvuldig opgebouwde leven achter de coulissen wegsmelten. In talige, lichtvoetige stijl geschreven. Voor de meer literaire lezer. Aya Sabi (1995) is een Belgische schrijver en columnist. Haar verhalenbundel 'Verkruimeld land' werd genomineerd voor de Lang Zullen We Lezen-trofee en de Opzij Literatuurprijs.

Over Aya Sabi

Aya Sabi (Roermond, 1995) is een Belgisch auteur en columniste met Nederlandse en Marokkaanse roots.

Biografie

Aya Sabi groeide op in Roermond. Op haar dertiende verhuisde ze met de familie naar Genk. Toen wist ze al dat ze schrijfster wilde worden. Sabi studeerde Biomedische Wetenschappen in Maastricht. Sinds 2021 volgt ze studies Arabistiek en Islamkunde aan de KU Leuven.

Sabi blogde tweewekelijks op deredactie.be van mei 2015 tot januari 2017. Ze is columniste onder anderen bij MO* sinds 2017 en krant De Morgen sinds 2020. Eerder was ze werkzaam bij NTGent magazine van 2016 tot 2017. In haar werk gaat het vaak over onrecht, ongelijkheid, vrouwenemancipatie en nog meer zaken waarvan ze vindt dat die aan verandering toe zijn.

In 2017 debuteerde ze als auteur bij uitgeverij Atlas Contact met de verhalenbundel Verkruimeld land, die werd genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs en de LangZ…Lees verder op Wikipedia