Boek
Nederlands
Tien kandidaten krijgen de kans om drie miljoen dollar te winnen door zich te verstoppen voor opsporingsteams die geholpen worden door geavanceerde spionagesoftware. Een bescheiden bibliothecaresse met een persoonlijke reden om te winnen, lijkt iedereen te slim af te zijn.
Titel
Deadline
Auteur
Anthony McCarten
Vertaler
Peter de Rijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Going zero
Uitgever
Haarlem: Xander, 2023
335 p.
ISBN
9789401619356 (paperback)

Besprekingen

Een thriller over geheimen en een wedstrijd waarbij veel op het spel staat. Tien kandidaten krijgen de kans om drie miljoen dollar te winnen. Ze krijgen allen twee uur de tijd om te verdwijnen en vervolgens dertig dagen uit handen van geavanceerde opsporingsteams te blijven. Cy Baxter is het genie dat samen met de CIA spionagesoftware heeft gecreëerd waarmee iedereen overal ter wereld opgespoord kan worden. Het spel is zijn kans om zich te bewijzen, en om steenrijk te worden. Kaitlin is een bescheiden bibliothecaris en een van de kandidaten. Tegen alle verwachtingen in lukt het haar om langdurig uit handen van de opsporingsteams te blijven. Ze heeft een geheime, persoonlijke reden om het spel te winnen en doet haar best om Cy te slim af te zijn. Vlot en met suspense geschreven. Anthony McCarten (New Plymouth, 1961) is een auteur, journalist en scenarist bekend van o.a. 'The theory of everything', 'Darkest hour' en 'Bohemian rhapsody'. Hij werd vier keer genomineerd voor een Academy A…Lees verder

Over Anthony McCarten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Krimidoedel

Anthony McCarten (New Plymouth, 1961) is een Nieuw-Zeelandse auteur, toneelschrijver en scenarist.

Carrière

Anthony McCarten werd geboren in New Plymouth (Nieuw-Zeeland). Hij studeerde er aan Francis Douglas Memorial College. Na zijn studies ging hij aan de slag als journalist bij de inmiddels opgedoekte krant Taranaki Herald. Na zijn baan als journalist besloot hij een opleiding als schrijver te volgen aan Massey University en Victoria University of Wellington.

McCarten begon in de jaren 1980 met het schrijven van toneelstukken. Een decennium later maakte hij de overstap naar film en televisie. In 1998 maakte hij met Via Satellite zijn officieel filmdebuut.

In de jaren 2010 brak hij door als scenarist van succesvolle, biografische films als The Theory of Everything (2014) en Bohemian Rhapsody (2018). Acteurs Eddie Redmayne, Gary Oldman en Rami Malek wonnen…Lees verder op Wikipedia