Boekstart voor baby's en peuters

Ook de allerkleinsten kunnen genieten van boeken!

 

Bornem is een boekstartgemeente. Dat wilt zeggen dat in onze gemeente de bib en Kind en Gezin extra inzetten om kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Boekstart is een project van Iedereen Leest in samenwerking met de openbare bibliotheken.

Waarom Boekstart?

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Boekpakketjes

Via Kind en Gezin en de bib krijgen ouders op 2 momenten boekpakketjes voor hun jongste telg. Die zijn volledig gratis.

De babypakketten die ouders bij Kind en Gezin ontvangen worden in door de Vlaamse overheid gefinancierd. De peutertassen die je met een bon van Kind en Gezin in de bib kan oppikken, worden gesubsidieerd door de gemeente Bornem.

boekstart.be

Boekstartdag

Op de Boekstartdag besteden we extra aandacht aan onze jongste vrienden van de bib. Tijdens die dag leggen we peuters en hun ouders in de watten. Hou deze pagina in de gaten voor info over een eventuele volgende editie.

Meer info over de vorige editie

Aanbod in de bib voor baby's en peuters: