Boeken kiezen?!

Sla jij ook soms tilt als je tussen de boekenrekken staat? Of wil je misschien eens iets anders lezen dat de materialen waar je gewoonlijk naar grijpt? 

Deze online tips en tools voor alle leeftijden kunnen je verder helpen!

(Wil je je gekozen boeken nadien opslaan in een lijstje? Scroll naar onderaan deze pagina)

Bieblo (6-11 jaar)

bieblo affiche.JPG

Bieblo is een intuïtief spel dat kinderen tussen 6 en 11 boeken tipt die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Kinderen kiezen drie thema’s die ze leuk vinden, de thema's die hen niet interesseren swipen ze weg. Bieblo tipt dan een lijstje aan boeken die op dat moment ook in de bib te vinden zijn. Niet tevreden? Dan krijg je nog nieuwe suggesties.

Je kan Bieblo op de schermen in de bib gebruiken, maar ook lekker makkelijk van thuis.

Naar Bieblo

Boekenzoeker (0-18 jaar)

03_il_boekenzoeker_2020_sticker_80x80_dec19_def_hr.jpg

Boekenzoeker helpt iedereen tussen 0 en 18 jaar bij het kiezen van een boek. Aan de hand van criteria die jij kiest, geeft Boekenzoeker je aangepaste boekentips. 

Je kan een score geven aan een boek, commentaar posten of een boek delen met anderen. Laat je inspireren door de verschillende thematische boekenlijstjes.

Naar Boekenzoeker

Mijn Leestipper (volwassenen)

Leestipper.JPG

Leden van onze bib kunnen terecht bij Mijn Leestipper voor persoonlijke leestips. Deze dienst tipt leners boeken naar hun eigen smaak en voorkeur, recht uit de collectie van onze bib.

Om jou te leren kennen, maakt Mijn Leestipper gebruik van de leenhistoriek en het leesprofiel. Inloggen kan makkelijk met het Mijn Bibliotheek-profiel.

Naar Mijn Leestipper

Om ze daarna niet te vergeten ...

Via de tools op deze pagina, uit een recensie in de krant of nog op een andere manier een interessant boek gevonden? Bewaar het dan in een lijstje op de bibwebsite.

Als je materiaal op een lijstje zet, zie je in één oogopslag wat ervan aanwezig is in de bib. Dat kan een extra motivatie zijn om verlanglijstjes te beginnen aan te leggen vanuit je luie zetel en nadien met je smartphone in de hand het beschikbare materiaal in onze rekken te komen zoeken!

Starten met lijstjes