Stefaan Van Brabandt | Hoe filosofie je leven kan veranderen

Deze lezing is geannuleerd omdat de spreker in quarantaine moet.
We bekijken hoe dit verder verloopt en informeren alle tickethouders persoonlijk via mail.

Is tegenslag altijd slecht? Hoe verstandig is het om je hele identiteit te laten afhangen van je status? Zouden we met zijn allen niet beter wat minder werken? Mogen we dieren eten? Waarom moeten we zorg dragen voor elkaar en de planeet? Heeft het zin om geluk na te streven? En wat willen we doorgeven aan onze kinderen in opvoeding, onderwijs en cultuur?

In deze lezing schetst Stefaan Van Brabandt de betekenis en het belang van de twijfel als creatieve en constructieve kracht. Er wordt feestelijk getwijfeld aan de vanzelfsprekendheid van bepaalde ingesleten, vaststaande denkbeelden die ons persoonlijk en maatschappelijk leven vorm geven.

Van Brabandt vertrekt vanuit de overtuiging dat het rijke gedachtengoed uit de filosofie nog steeds actueel, relevant en bevrijdend is en dat de denkbeelden van de grote filosofen uit de geschiedenis ons leven vandaag nog steeds kunnen verrijken, inspireren en verbeteren.
Wie vorig seizoen de voorstelling Marx zag, werd omvergeslagen alleen al door de indringende tekst. Ook die was van de hand van Stefaan Van Brabandt. Dat belooft!

Bib Ter Dilft
6 – 5 euro
-19 jaar: 3 euro