Kunst in de bib: Robert Van Camp 'Music and more'

In de lente vind je in de bib werken van Bornemnaar Robert Van Camp. Hij noemt zijn werk 'mixed media': een combinatie van verschillende materialen op papier.

In het werk van Robert Van Camp (°1957, Bornem) staat meestal de mens centraal, maar zijn inspiratie komt ook van alledaagse dingen. De portretten zijn realistisch, maar steeds met een eigen benadering. Het is meestal kleurrijk en een vleugje abstract, maar een esthetisch gevoel is nooit ver weg voor de toeschouwer. 'Le beau nous fait du bien' of hoe de schoonheid plezier geeft en verbindt. Elk werk is een ervaring waarbij emotie en techniek met elkaar in dialoog gaan. Daarvoor gebruikt hij een combinatie van verschillende materialen op papier.

Voor deze tentoonstelling maakte Robert een aantal werken met als onderwerp muziek.

Over de kunstenaar

Al van jongs af was Robert Van Camp geïnteresseerd in tekenen en creatief bezig zijn. Als kind tekende hij  bij slecht weer al zijn grootvader of het interieur met een balpen. Later was hij creatief bezig bij de jeugdbeweging, ontwierp hij logo's, maakte muurschilderingen ... Na zijn grafische studies in Gent werkt Robert bij verschillende uitgeverijen en drukkerijen en hij was zelfs ook een tijdje grafisch vormgever in Cultuurcentrum Ter Dilft, waarna hij 30 jaar leerkracht grafische vormgever zou worden. Ondertussen is hij op pensioen, maar Robert blijft actief bezig met beeldende kunsten en muziek.