Kunst in de bib: Raak mij | Mimine Vleminckx

Kunstenares Mimine Vleminckx (°1958, Bornem) vertrekt voor haar schilderijen vanuit haar eigen fotomateriaal. Telkens opnieuw maakt ze er een eigen beeld van. Een beeld dat ietwat vreemd is: de menselijke figuur springt er steeds uit op een bijzondere manier. Het creëert een nieuwe sfeer, een nieuwe wereld.

De kunst is een verlengstuk van haarzelf, met veel interesse en liefde voor de mens in haar of zijn wereld. Telkens met gevoelige lijnen en kleuren geschilderd. De omgeving wordt vaak geminimaliseerd en abstract gehouden of weggelaten. Soms bevreemdend, soms oneindig. De kleuren zijn grijswaarden en geven een dromerige wereld aan het beeld. Het doek daagt de kijker uit om er verschillende werelden bij de bedenken.

In de bib brengt Mimine ook een kleinere reeks van portretten van schrijvers, zangers en cineasten.

Over de kunstenaar

Als kind was Mimine Vleminckx al gepassioneerd aan het tekenen. Op haar 40ste vond ze de tijd om te starten met een tekenopleiding in de Academie van Bornem. Na een schildercursus in het zuiden van Frankrijk geraakte ze in de ban van verf op doek en startte ze haar schildersopleiding aan de Academie van Sint-Niklaas. Nu werkt ze in haar atelier in Bornem.