Het recht om mens te zijn

Zeven decennia na het aannemen van de Universele Verklaring worden mensenrechten nog altijd vanuit allerlei hoeken en op allerhande manieren uitgedaagd. Wies De Graeve (directeur van Amnesty International Vlaanderen) neemt de handschoen op en presenteert vol overtuiging het alternatief.

Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens verscheen 'Het recht om mens te zijn' van Wies De Graeve. In zijn boek houdt de directeur van Amnesty Vlaanderen een persoonlijk pleidooi voor mensenrechten. Hij gidst de lezer langs zeven concrete thema’s om te illustreren dat mensenrechten geen hol of theoretisch concept zijn, maar wel een geschikt moreel kompas om de weg te effenen voor meer rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid.

Op 4 december komt hij erover vertellen in de bib, niet toevallig aan de start van de maand van de wereldwijde Schrijfmarathon van Amnesty International, waar ook onze bib aan meedoet. Ieder jaar in december worden er een maand lang miljoenen brieven en kaartjes voor 10 mensen in nood geschreven, met slechts één doel voor ogen: hun leven veranderen.

Praktisch

  • De lezing zelf start om 20u. Vanaf 19u is iedereen welkom om brieven te schrijven voor de Schrijfmarathon.
  • De dienst Mondiaal Beleid van de gemeente trakteert de deelnemers op een gratis fairtrade drankje.
  • Onder de aanwezigen verloten we 10 boeken van boek Het recht op mens te zijn.
  • De lezing is gratis, maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven (het aantal stoelen is beperkt).

 

Een samenwerking van de Bornemse bib en de dienst Mondiaal Beleid