Groepstentoonstelling Flash!

Collectief Flash! werd opgericht in 2013 door een aantal lokale fotografen die verdieping zochten in digitale- en flitsfotografie, in aanvulling op de bestaande fotoclubs uit de regio.

Anders dan de organisaties met wekelijkse en korte bijeenkomsten richt Flash! zich op de samenwerking tussen fotografen, modellen en make-up artisten die samen creatief aan de slag willen rond een zelf bepaald thema. Flash! biedt ondertussen ondersteuning en begeleiding aan een dertigtal digitale fotografen, modellen en make-up artists uit de ruime regio.

Tijdens de tentoonstelling in de bib hangen er werken van drie fotografen.

Jo Pauwels (Bornem) 

“Founding father” en één van de drijvende krachten achter het fotocollectief. Jo fotografeert al sinds de jaren 80, en maakte de overstap naar digitale fotografie in 2008.

Deze 100% autodidact is steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en creaties van beelden met fantasie. Als creatieve duizendpoot wordt zijn werk van de studio- en modellenfotografie ook aangevuld met natuurfotografie (reeks “lonely trees”), macrofotografie of elke uitdaging die voor de voeten geworpen wordt. Hij staat ook vaak in voor begeleiding van andere fotografen en als aanspreekpunt voor het Flash! fotocollectief. 

Annick Moerenhout (Boom)

Fotografeert sinds haar opleiding Publiciteit (St. Lucas 1984), in 2011 is ze begonnen aan opleidingen digitale fotografie via CVO.

Als styliste heeft Annick als geen ander oog voor compositie, kleur en detail. Dit komt duidelijk naar voor in haar werk, dat vaak mystiek, vertellend, tot confronterend kan zijn. Kracht en kwetsbaarheid zijn vaak gecombineerd in werken die spreken van spanning tussen herkenbaarheid en vervreemding. Ga je mee op zoek naar het verhaal in haar beelden? 

Luc Van Acker (Bornem) 

Actieve fotograaf met vakschool opleiding sinds 2013, ondertussen ook in bijberoep.

Luc legt zijn focus op portretfotografie en streeft naar de perfecte belichting om schoonheiden eenvoud te combineren tot vaak dromerige beelden. Binnen het fotocollectief wordt hij als de “lichtmeester” beschouwd. Zijn portretten zijn steeds sfeervol en laten de mens in het beeld naar voren treden. 

De meeste werken die tentoongesteld worden, zijn te koop. Je kan de fotografen daarvoor persoonlijk contacteren: