De Schrijfwijzen: Het Groot Dictee Heruitgevonden

Bib Bornem doet op 6 december 2019 voor een eerste keer mee met het Groot Dictee Heruitgevonden!

In 2017 organiseerde de Mechelse bib voor het eerst een variant op het welbekende en zeer plechtstatige Groot Dictee. Ze kwamen met een fris taalspel op de proppen dat een breed publiek kan bekoren. In 2018 boden ze dat concept aan aan alle Vlaamse bibliotheken. Maar liefst 60 uit verschillende hoeken van Vlaanderen sprongen enthousiast op de kar en organiseerden in december 2018 het dictee in hun eigen bibliotheek.

In 2019 doet ook onze bib voor het eerst mee, samen met meer dan 100 andere bibs. Noteer dus zeker 6 december in je agenda! Els Olaerts, actrice en leerkracht in onze Bornemse Academie voor Muziek, Woord en Dans, is onze officiële dicteevoorlezer. Elke deelnemer krijgt een officiële Groot Dictee-pen om het dictee mee te maken.

De Bornemse winnaar wint een mooie prijs en krijgt een uitnodiging om deel te nemen aan de grote finale van De Schrijfwijzen in januari.

    Alle deelnemers krijgen na het dictee hun persoonlijke score van de jury (enkel de scores van de winnaars worden afgeroepen).