Openbare bibliotheek Bornem

Reserveren

Je wil iets ontlenen maar het is op dit ogenblik uitgeleend? Dan kan je die titel reserveren.

Voorwaarden

Je kan alleen titels reserveren die uitgeleend zijn. 

Procedure

  • Vraag een reservatie in de bib.
  • Reserveer online via de catalogus - Mijn bibliotheek.

Zodra de gereserveerde titel voor je klaar ligt in de bib, krijg je een seintje per mail of brief. De materialen blijven dan nog ongeveer 1 week voor jou opzij liggen.

Wat meebrengen

Heb je een seintje gekregen per mail of brief dat het gereserveerde klaar ligt? Breng dan zeker de lidkaart mee waarmee de reservatie geplaatst werd. Heb je al het maximum aantal titels uitgeleend dan zal je enkele materialen moeten terugbrengen om ze te ruilen voor de gereserveerde titels.

Bedrag

Voor een reservatie betaal je € 0,50 per titel.

TIP: Wil je een titel reserveren waarvan de bib meerdere exemplaren in huis heeft? Laat het bibpersoneel dan de reservatie plaatsen. Zo betaal je slechts éénmaal en wordt alleen het eerste exemplaar dat in de bib wordt binnengeleverd voor jou opzij gelegd.

Uitzonderingen

Titels die niet in onze collectie aanwezig zijn, kan je niet reserveren. Je kan hiervoor wel gebruik maken van interbibliothecair leenverkeer (IBL).

Meer info

Bib e-diensten from Bib Bornem

Wil je direct naar de pagina over reserveren gaan? Typ in het vakje …./20 het cijfer 12 om naar de juiste dia/pagina te zappen. Pagina 13 toont hoe een reservatie te annuleren.

Gebruik de pijltjes-in-elke-richtingknop voor weergave op volledige schermgrootte.