Openbare bibliotheek Bornem

Leenkaart Klein-Brabant

Ben je lid in de bibliotheek van Bornem, Puurs of Sint-Amands en is de titel die je zoekt niet aanwezig in de bib waar jij lid bent? Dan brengt een gastlidmaatschap de oplossing!
Dankzij de samenwerking van de bibliotheken in Klein-Brabant kan je gratis een beperkt aantal titels uitlenen op een van deze plaatsen.

Hoe werkt het

  • Je bent lid bij bib Bornem en wil een titel lenen die wij niet hebben, maar wel aanwezig is in Puurs of Sint-Amands? Ga naar de bib waar de titel aanwezig is en vraag daar een leenkaart Klein-Brabant aan. Deze kaart is gratis en geeft je recht op 10 uitleningen per jaar in die bibliotheek. Materialen die je daar ontleent moet je ook daar terugbrengen. Voor films en games gelden de plaatselijke tarieven. Vraag dus zeker een overzichtje bij de inschrijving.
  • Je woont in Bornem, maar bent lid van de bib van Puurs of Sint-Amands en wil enkele titels lenen die alleen in onze collectie aanwezig zijn? Kom naar onze bib en vraag een leenkaart Klein-Brabant aan. Deze kaart is gratis en geeft je recht op 10 uitleningen per jaar in onze bib. Wat je hier ontleent, moet je ook naar onze bib terugbrengen. Bekijk alvast onze tarieven en vraag een folder bij inschrijving.
  • Via de catalogus kan je snel zappen naar de collectie van een andere bib in onze provincie. Gebruik hiervoor de link andere bibliotheek of kies voor Provincie Antwerpen en bekijk via de knop WAAR STAAT HET achter elke titel in welke bib het werk te vinden is.

Voordelen

  • Via het interbibliothecair leenverkeer of IBL kan je materialen uit een andere Vlaamse bibliotheek aanvragen en ontlenen via onze bib. Hiervoor betaal een je kleine bijdrage (zie tarieflijst). Het item zelf gaan halen en terugbrengen in Puurs of Sint-Amands door gebruik te maken van je Leenkaart Klein-Brabant is gratis.
  • Het aangevraagde werk via IBL wordt per post verstuurd naar onze bib. Meestal duurt het dus ongeveer een week vooraleer je het kan ophalen. Het item zelf gaan afhalen met Leenkaart Klein-Brabant is veel sneller want je kan het meteen gaan ontlenen.

Voorwaarden

  • Het systeem van gastlidmaatschap via de Leenkaart Klein-Brabant is alleen geldig in de bibliotheken van Bornem, Puurs en Sint-Amands.
  • Je moet in een van de drie bibliotheken een geldig lidmaatschap hebben om gastlid te kunnen worden in de twee andere bibliotheken.
  • Het aantal uitleningen is beperkt tot 10 items per jaar.

Dit zijn onze openingsuren

  Bornem Puurs Sint-Amands
maandag  14 - 20u gesloten 18 - 20u
dinsdag  14 - 20u 14 - 20u gesloten
woensdag  14 - 20u 14 - 20u 14 - 18u
donderdag  14 - 20u 14 - 20u 18 - 20u
vrijdag  14  20u 14 - 18u gesloten
zaterdag  9 -12u 10 - 12u 10 - 12u
zondag gesloten 10 - 12u gesloten