Openbare bibliotheek Bornem

Krantenarchief - Gopress

Wist je dat je in onze catalogus meer kan opzoeken dan alleen maar titels van boeken, cd's, dvd's, strips, tijdschriften en games? Onze catalogus geeft je ook toegang tot een online krantenarchief. Hierdoor kan je thuis of in de bib gratis dititale kranten- en tijdschriftartikelen lezen die tot 10 jaar teruggaan...

WAT

  • KRANTENARTIKELS UIT: Het Belang van Limburg, Deze Week, De Gazet van Antwerpen, De Krant van West-Vlaanderen, Het Laatste Nieuws, La Libre, Metro (NL – FR), De Morgen, Het Nieuwsblad, Persagentschap Belga, Le Soir (FR), De Standaard, De Streekkrant, De Tijd, Trouw, Het Volk, de Volkskrant, Wablieft, De Zondag
  • TIJDSCHRIFTENARTIKELS UIT: Humo, Klasse, Knack, MO*, Tendances (FR), Trends, Le Vif/L’Express (FR)

HOE

  1. ​typ je zoekwoord in het zoekvakje
  2. klik op het pijltje achter catalogus en klik op de optie krantenarchief
  3. klik op de zoekknop om je zoekactie moet starten
  4. de resultatenlijst wordt getoond. Onder elke samenvatting heb je een link "lees het volledige artikel". Klik op de link van het artikel dat je wil lezen.
  5. de eerste keer zal Gopress vragen om een profiel aan te maken. Dit is gratis. Vervolgens dien je je aan te melden met je Mijn bibliotheek account en kan je beginnen lezen.

​OPGELET Je kan de artikels alleen vinden via een zoekopdracht en er zit 2 dagen vertraging op het online terbeschikking stellen van de artikels. Een volledige krant of tijdschrift van een bepaalde datum lezen kan niet. Maar daarvoor kan je nog altijd in de krantenhoek van de bib terecht natuurlijk!