Openbare bibliotheek Bornem

Titel uit andere bib (IBL)

Je zoekt een titel die niet in onze collectie zit? Gebruik InterBibliothecair Leenverkeer (IBL) om materialen te laten overkomen uit elke openbare bib in Vlaanderen.

Je hebt twee mogelijkheden om een aanvraag in te dienen:

• Geef de titelinformatie aan de baliemedewerker in de bib.
  • Plaats je aanvraag online via het gemeentelijk e-loket

De normale leveringstijd is ongeveer een week, maar kan niet gegarandeerd worden. De titel kan immers uitgeleend of gereserveerd zijn in de andere bibliotheek en de verzending kan vertraging oplopen.
Zodra de titel voor je klaar ligt in onze bib, krijg je een seintje per mail of brief. Kom het dan zo snel mogelijk halen, want ook onze uitleentermijn bij de andere bibliotheek begint te lopen.
De uitleentermijn is dezelfde als die voor materialen uit onze eigen bib. Titels die je ontleent via deze IBL-dienst kunnen niet verlengd worden.

Bedrag

• 1,50 euro voor een boek, cd of film uit een andere openbare bibliotheek. Voor films betaal je ook nog het leengeld van onze eigen bib.
  • 8 euro voor een boek uit een wetenschappelijke bibliotheek.
  • 0,05 euro per gekopieerde pagina van een tijdschriftartikel.

Kunnen wij het gevraagde niet leveren dan brengen we je hiervan op de hoogte en worden er geen kosten aangerekend.

Meer info

Je zoekt een titel, maar vindt hem niet terug in onze catalogus? In de linkerkolom zie je bovenaan "Resultaten uit Bornem. Kies een andere bibliotheek of toon Provincie Antwerpen" staan. Klik op Provincie Antwerpen om in de collecties van andere openbare bibliotheken verder te zoeken. Nog niets gevonden? Neem dan eens een kijkje op

• zoeken.bibliotheek.be - 4 miljoen titels uit 80 bibliotheken verspreid over gans Vlaanderen, o.a. de bib van de provinciehoofdsteden,
  • Isis  - de catalogus van 44 Antwerpse bibliotheken, die je ook rechtstreeks vanuit onze catalogus kan raadplegen,
  • Mijn lokale bib - zoek een bib bij jou in de buurt en zie meteen of ze vandaag gesloten of open is. Helemaal onderaan deze pagina staan links naar catalogi van andere provincies.

Leenkaart Klein-Brabant

Heb je een titel gevonden die aanwezig is in de bib van Puurs of Sint-Amands? Dan kan je gebruik maken van het gastlidmaatschap Klein-Brabant. Al wie een geldige lidkaart heeft in Bornem, Puurs of Sint-Amands kan in de andere bibliotheken een gratis beperkt lidmaatschap aanvragen. Hiermee kan je 10 titels per jaar ontlenen. Je moet de items dan wel zelf gaan afhalen en terugbrengen naar de betrokken bibliotheek...