Openbare bibliotheek Bornem

Vakantie met de bib…

Wat is er zo speciaal aan de vakantie in onze bib?
We zetten het even op een rijtje...

UITLEENTERMIJN (15 JUNI-15 SEPTEMBER)

De vakantiemaanden maken we lekker relaxt door één week extra te geven bij de uitleentermijn voor boeken, cd’s, tijdschriften en strips! Je leent ze dus voor 4 weken in plaats van drie!

OPENINGSUREN (JULI-AUGUSTUS)

Wij hopen op terrasjesweer en sluiten daarom op weekdagen een uurtje vroeger. Vanaf 1 juli tot 31 augustus zijn we dus open van 14 tot 19 uur. De openinsgsuren op zaterdag van 9 tot 12 uur blijven ongewijzigd.

VAKANTIETIPS

  1. Vraag een aangepaste vervaldatum als je op reis gaat en de vervaldatum midden je buitenlandse trip valt. Doe dit voor we je materialen inscannen zo kunnen we de uitleentermijn nog manueel aanpassen.
  2. Zocht je een reisgids of een specifiek boek om mee te nemen op vakantie maar is het net uitgeleend bij ons? Dan kan een gastlidkaart Klein-Brabant misschien een oplossing bieden. Als lid van onze bib mag je immers per jaar gratis 10  titels lenen in de bib van Puurs en Sint-Amands. Kijk even in de catalogus of wat je zoekt daar eventueel wel binnen is. Hopelijk lukt het je om je favoriete vakantielectuur te ontlenen in een van onze bibliotheken.
  3. Toch graag veel boeken meenemen, maar weinig bagageruimte? Dan moet je beslist onze collectie Dwarsliggers eens bekijken. Dit zijn boeken in een handig pocketformaat. Ze worden dwarsliggers genoemd omdat de tekst dwars op de pagina staat en ze passen in je handpalm. Klein en compact, maar toch een volledig boek dus!
  4. Voor kleuters en jonge kinderen kunnen we Fundels aanbevelen. Download voor je vertrek de digitale prentenboeken op je laptop of tablet. Goed voor een maand teken, puzzel en verloosplezier!
  5. Vakantie! Eindelijk tijd om de wijde wereld in te trekken of thuis te blijven en een digitale wereld te bezoeken... dat kan je bijvoorbeeld doen met onze collectie Games.

SLUITINGSDAGEN (JULI-AUGUSTUS)

De bib is gesloten op :

  Datum Feestdag
dinsdag 11 juli Feest Vlaamse gemeenschap
vrijdag 21 juli Nationale Feestdag
vrijdag  11 augustus Dodentocht
zaterdag 12 augustus Dodentocht
dinsdag 15 augustus Onze lieve vrouw hemelvaart

 

PRETTIGE VAKANTIE!

Nog geen reacties

Plaats een reactie
Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Meer nieuws

Vlaamse TV-series

Vlaamse TV-series zijn populairder dan ooit. Wie kent geen citaat uit hippe series zoals Eigen Kweek, Bevergem en Call Boys?Hoog tijd voor een Vlaamse TV-serie Top 50! Lees verder
Meer nieuws