Openbare bibliotheek Bornem

Tijdreizen met strips

Bestaat er een machine waarmee je kan reizen in de tijd? Wij denken van wel… Ga op zoek in onze stripafdeling naar een van deze reeksen. Kies er een titel uit, open het kaft, duik het historisch decor binnen en flits jezelf terug naar het verleden…

Ice Age (oertijd)

De ijstijd dwingt veel dieren naar warmere streken te trekken. Mammoet Manfred trekt zich hier niets van aan, en reist juist naar het noorden. Hij ontmoet Sid, Diego, Ellie en Scrat. De groep trotseert heel wat gevaren tijdens hun tochten en avonturen.

Jeugdstrips: Disney (Ice Age)

Papyrus (Egyptische  oudheid)

Papyrus is de held in de serie en bevriend met de dochter van de farao prinses Lief-Er-Theti. Hij bezit een magisch zwaard dat hem door de dochter van de God Sebek is gegeven. In ruil hiervoor moet hij haar tegen alle bedreigingen beschermen.

Jeugdstrips: Papyrus

Alex (Romeinse oudheid)

Alex Graccus is een Gallische slavenjongen die als zoon aangenomen wordt door een Romein. Samen met zijn Egyptische vriendje Enak neemt hij je mee op reis in de wereld van de Klassieke Oudheid.

Jongerenhoek: Alex

Asterix (Romeinse oudheid)

Asterix woont in een dorpje dat als enige dorp in heel Gallië de Romeinen heeft kunnen weerstaan. Samen met zijn goede vriend de menhirhouwer Obelix gaat hij op gevaarlijke en exotische missies.

Jeugdstrips: Asterix

Verdwaald in het verleden (Egyptische & Romeinse oudheid)

De broertjes Leroy en Dingbatt worden in hun vakantiekamp lid van de Salamanderclub. Tijdens een overlevingsspel beleven zij spannende avonturen. Zo spelen ze een rol in verhalen die zich in Egypte en in de Oudheid afspelen.Latere verhalen behandelen ook recente geschiedenis zoals Wereldoorlog I.

Jeugdstrips: Varia

De Koene ridder (Middeleeuwen)

Beleef de avonturen van Roland van Walburghe als leenman van koning Arthus. Hij is hopeloos verliefd op Gwendoline, de dochter van de koning. Die vindt Roland van te lage komaf en verbiedt deze liefde…Een romantisch ridderverhaal

Jeugdstrips: De Koene ridder

De rode ridder (Middeleeuwen)

Al meer dan 200 albums strijdt Johan, de rode ridder tegen onrecht en komt hij op voor zwakken en onderdrukten. Sommige verhalen spelen zich af in de middeleeuwen maar de avonturen van de Rode Ridder voeren hem soms ook mee naar een fantasywereld vol magie.

Jeugdstrips: De rode ridder

Yakari (Amerika – 16-17de eeuw)

Een jonge Sioux-indiaan Yakari heeft de gave om met dieren te praten. Samen met zijn trouwe mustang Kleine Bliksem dwaalt hij op de prairie van Noord-Amerika rond. Hij wordt geholpen door de Grote Adelaar, zijn totemdier. Dit is een stripreeks over de oorspronkelijke bewoners van Amerika.

Jeugdstrips: Yakari

Blauwbloezen (Amerika – 19de eeuw)

De hoofdpersonages zijn korporaal Blutch en sergeant Cornelius Chesterfield, twee cavaleriemannen die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog allerlei avonturen beleven. De reeks bevat ook veel humor.

Jeugdstrips: Blauwbloezen

Lucky Luke (Amerika – 19de eeuw)

Dit is een echte wilde-westernreeks met cowboy. Lucky Luke in de hoofdrol. Hij ontmoet regelmatig beroemde mensen zoals Abraham Lincoln en maakt historische gebeurtenissen mee, zoals de oprichting van de Pony Express en de aanleg van de eerste telegraafverbinding.

Jeugdstrips: Lucky Luke

 

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Nieuw: inlevergleuf

Bib gesloten? Boeken die dringend binnen moeten? Breng je materialen vanaf nu binnen via de inlevergleuf. Deze bevindt zich links naast de hoofdingang van het CC en is 24u/24u toegankelijk. Wij zorgen er voor dat de ingeleverde materialen nadien correct verwerkt worden. Lees verder

Kort verhaal

Op zoek naar een lekker kortverhaal als tussendoortje of lunchpauze? Probeer eens een van deze titels, verhalenbundels met korte stukjes van om en bij de twintig pagina's... Lees verder
Meer nieuws